Ute i naturen under "corona".


Eftersom jag råkat fylla 70 har jag fått många råd. "Gå inte ut" bl.a . Sen kom det en vettig själ som så att man kan visst gå ut.
Oj, vad skönt. Märkte redan att konditionen är inte som förr. Skam den som ger sig.
Pratade med Eleonora igår. Hon var också pigg på att gå ut. Kom överens om att gå tillsammans. Vi kunde ju hålla lite avstånd. 
Jag köpte en kanna kaffe. Bredde några smörgåsen .Packade min kasse. Lade ner en extra kaffemugg för "fall i fall". Stoppade ner en tumstock, mest för skojs skull. När jag nu var på gång så åkte handspriten med och plashandskar.
Traskade bort mot Rådhustorget. Inte många bekanta på vägen dit. Annars brukar jag känna igen många. Hittade en bänk på torget. Den fick jag ha själv. På nästa satt en karl. Ingen trängsel här inte.
Rätt vad det är kom Majken gåendes. Hon stannade till och satte sig i den andra änden av bänken. Det var nog en mening med den extra kaffemuggen. Eleonora kom och vi fick tvunget ta ett kort på oss. 
Tumstocken åkte fram. Handsprit mm. 
Bestämde oss för att gå bort mot Citadellet. Kanske någon bättre bänk där.
Hittade en ny bänk.
Fiskmåsarna var snabbt framme. Knäckte något rån för oss också.
Sätt inte så länge för det var rätt så svalt.
När vi kom upp till stan så gick Majken direkt hemma. Vill ej åka buss p.g.a smittorisken. Eleonora tog bussen från Sofia Albertina för hon orkar inte gå ända hem. Jag själv traskade hem.
Tack för en trevlig stund.